NavigationCD Relax music - Македонски Рози

ПРВО МУЗИЧКО CD ОД ПРОДУКЦИЈАТА НА ХРАНА И ВИНО
НАЈУБАВИТЕ
МАКЕДОНСКИ СТАРОГРАДСКИ И НАРОДНИ ПЕСНИ
СО МОДЕРЕН АРАЖМАН
Песни

1. Биљана платно белеше 4.28
народна,арр-Д.Димовски
2. Елено,керко Елено 4.24
народна,арр-Д.Димовски
3. Битола,мој роден крај 4.14
муз и текст Ондер Хајредин,арр-Д.Димовски
4. Јовано,Јованке 4.02
народна,арр-Д.Димовски
5. Ајде слушај слушај,Калеш бре Анѓо 3.57
народна,арр-Д.Димовски
6. Македонско девојче 4.00 
муз и текст Јонче Христовски  арр-Д.Димовски
7. Ајде дали знаеш паметиш Милице 4.27
народна,арр-Д.Димовски
8. Дејгиди луди млади години 5.14
народна,арр-Д.Димовски
9. Со маки сум се родила 4.01
народна,арр-Д.Димовски
10. Како што е таа чаша полна со вино 3.28
народна,арр-Д.Димовски
11. Ој Вардаре Македонски 3.59
муз и текст Јонче Христовски арр Д.Димовски
12. Сношти поминав,заминав покрај Битолските касарни 4.02
народна,арр-Д.Димовски
13. Зошто си ме мајко родила 3.35
муз и текст Стево Теодосиевски арр.Д.Димовски
14. Не си го продавај Кољо чифликот 3.29
народна,арр-Д.Димовски
15. Жал за Деспина 4.25
народна,арр-И.Атанасовски,Д.Димовски

CD изданијаCopyright © 2002-2008, MedFOCUS production.